Bråket om den 33. Americas Cup vil ingen ende ta. Nå spekuleres det om gyldigheten av den andre seilasen.

 

Fred Meyer, visepresidenten i Societe Nautiq Geneve, stiller i et åpent brev til Harrold Bennet (regattasjef) om gyldigheten av den andre seilasen i Americas Cup. Det har vært mye strid om seilasene og før starten av den andre seilasen skal det visstnok ha vært opprørsstemning om bord i startbåten. Representanter fra regattakommiteen valgte å gå under dekk i protest mot at man startet seilasen i forholdene som regjerte. Det er også satt spørsmålstegn ved om startområdet fra ryddet i tilstrekkelig grad til at Alinghi kunne utnytte start-boksen som de ønsket.

Fred Meyer mener at man ut fra de faktiske reglene kan spørre seg om det i det hele tatt ble gjennomført en andre seilas. Bakgrunnen for uttalelsen kommer fra en tolkning av Kappseilingsreglene og om regattasjefen har rett til å gjennomføre en seilas uten støtte fra regatta-kommiteen.

Vi trodde alle at bråket var over, men det var det tydeligvis ikke.