Det var håp om to medlajer i årets VM for junior som ble arrangert i Tyrkia. Dessverre nådde ikke nordmennene helt opp denne gangen, men med to femteplasser er det ingen grunn til å henge med hodet. I stedet for medaljer kan  seilerne ta med seg verdifull erfaring som med riktig anvendelse kan omsettes til enda bedre resultater i fremtiden!

Herman Tomasgaard fra Drøbaksund Seilforening har seilt knallsterkt i Laser Radial feltet for gutter under dette årets junior-VM. Det så lenge ut til at det kunne bli medalje, men med en liten sprekk siste dagen manglet Tomasgaard 12 poeng for å kunne sanke inn medalje i årets mesterskap. Med serien 16-10-1-12-1-5-29-(36) er absolutt respektabel og om feilene fra siste dag hadde vært luket bort kunne dette lett blitt et resultat blandt de tre beste!

Anders Klippenberg og Tobias Tjøm fra KNS seiler 29’er og er et par vi forhåpentligvis kommer til å se mere fra i årene som kommer. kappseiling.no har en forkjærlighet for båten som kan sies å være blant de tøffeste jollene. Det er derfor ekstra kjekt med et godt resultat fra nettopp denne klassen. Med serien 5-13-2-6-12-1-3-6-4-(19RAF) er det mye bra å ta med seg hjem til Norge. Klassen har dermed også sparringspartenere her hjemme i Norge som de vet holder et godt internasjonalt nivå og dette kan håper vi kan bidra til enda høyere nivå i klassen!

Forruten de ovennevnte endte Tiril Bue på 25.plass i Laser Radial for jenter, Sigurd Kvalik med en 30. plass i RS:X for gutter og Maria Mollestad med en 9. plass.

Med god seiling blandt juniorene håper vi norsk seiling kan se en lys fremtid. Vi trenger tilvekst i et landslag som per i dag hadde hatt veldig godt av en bredere tropp.