Mathias Mollatt var å annse som en underdog til årets Norgesmestertittel, men med strålende seiling i det som kan beskrives under harde, men fine forhold, henter Mollatt Norgesmester-tittelen i Laser Standar hjem til Moss.

Det har vært rapportert om utfordrende forhold med mye vind for Laser-standard i løpet av helgen. Det ser ut til å ha passet Mathias Mollatt godt, for med kun første- og andreplasser som tellende resultater, vitner det om strålende seiling. Mollatt satser hardt mot OL i London og har seilt de fleste verdenscupene de siste årene og har med dette vist at han kan slå Kristian Ruth. Mollat vant årets Norgesmesterskap med fire poeng og samlet bare ni poeng på syv tellende seilaser. Det er intet mindre enn overbevisende.

Asker-seileren Kristian Ruth må denne gangen godta å bli henvist til andreplassen. Ruth var den store favoritten til å ta årets NM-tittel, men klarte ikke helt å innfri forventningene i den tunge vinden utenfor Åsgårdstrand Seilforening. Ruth samlet 13 poeng i løpet av NM-seilasene, men til tross for den lave poengsummen holdt det ikke helt opp.

Årets NM-bronse ble tatt av Lars Myklebust Johansen som seiler for Brevik Seilforening. Johansen blandet seg ved flere anledninger inn i tetstriden, men hadde et par resultater som forhindret muligheten for en enda gjevere plassering.

Trioen i toppen holder seg i en egen klasse. Med fjorten poeng fra tredje- til fjerdeplassen er det mye som tyder på en klar nivåforskjell fra toppen til resten av feltet. Inge Salvesen var den beste av de som ikke fikk medaljer, men en innsats må gjøres om man skal kunne sikre medalje til Christiansands Seilforening i fremtiden.

Med nedslående seiling internasjonalt for de norske laser-seilerne er det godt å se at Mollatt nå har tatt et steg opp og viser at han kan tukte Kristian Ruth i noen anledninger. Det er ikke alt for lenge igjen til OL og skal man ha en norsk Laser med medaljemuligheter til lekene i London må Mollatt og Ruth virkelig pushe hverandre fremover.

Nå tar Inge Salvesen, Mathias Mollatt og Kristian Ruth turen til Hayling Island, som ligger rett øst for Portsmouth. Årets VM-bane ligger heller ikke langt fra banen det skal seiles på i OL og gir mange av de samme utfordringene, feks med tanke på strømmen. Det blir et knallsterkt felt som dukker opp til VM, med alle de store favorittene til OL i 2012. Med noe skuffende resultater så langt denne sesongen hadde det vært et skikkelig løft med et godt norsk resultat i løpet av VM! kappseiling.no ønsker lykke til på reisen og med seilingen!

Full resultatliste fra årets NM i Laser-standard kan du finne her…