Kristian Nergaard forsvarer andreplassen selv om laget ikke hadde dagen. Avstanden øker til ledende Uka Uka, og minsker ned til tredjeplassen. Om nervene holdes under kontroll er norsk sølvmedalje realistisk å håpe på i morgen. Peder Jahre og Storm Capital Sail Racing Team snublet også og faller på listene.

Baghdad, med rormann Kristian Nergaard og mannskapet bestående av Harry Melges, Sigurd Hekk Paulsen og Johan Barne er ikke mer enn en dag med god seiling unna medalje, men da må de seile bedre enn de gjorde i dag.

Under dagens første seilas var det 4-5 sekundmeter og det er forhold det norske laget ikke så ut til å like. Baghdad noterte seg for den klart dårligste seilasen så langt i mesterskapet og endte på en 39. plass, som så langt ligger ann til å bli strøket. Nergaard & Co var ikke i nærheten av de ledende båtene. Det var heldigvis ikke italienske Hurricane, som holder tredjeplassen heller og feilskjæret ble derfor ikke like fatalt som det kunne ha blitt.

Etter å ha slikket sårene var det klart for den andre seilasen, der de nødvendige justeringene tydeligvis var gjort, for den norsle båten evnet å reise seg og seilte seg inn til en tredjeplass i tett kamp med Full Medal Jacket og Hurricane.

Den siste seilasen var nok et lite tilbakeslag, men som i den første seilasen var ikke Baghdads argeste konkurrenter på toppen av listene denne gangen heller. Baghdad ligger nå på andreplass, 15 poeng forran Hurricane på tredjeplassen og kan rette fokus på de bak de på listen, heller enn å angripe Uka Uka. 

Storm Capital Sail Racing Team, leverte ikke varene slik de var avhengige av i dagens tre seilaser. Peder Jahre med mannskap endte opp med serien 25-26-41 og er dermed ute av medaljekampen overall. Laget leder fortsatt Corinthian divisjonen med 5 poeng og ledelsen har blitt redusert drastisk i løpet av dagen. Det smaker nok uansett ikke like godt med seier i Corinthian, som med medalje overall. Jahre med mannskapet Taja Zaikova, Stian Briseid, Sivert Denneche og Marius Orvin må nå virkelig sette seg ned å finne ut av hva som gikk galt i dag, for dette var en sprekk laget ikke burde være kjent med skal de hevde seg i toppen.

Full Medal Jacket, med Eivind Melleby, Espen Stokkeland, Petrus Eide og Lars Horn Johannesen hadde en av sine bedre dager i mesterskapet og åpnet dagen med en 15. plass. Laget så ut til å være på hugget i forløpet til det som skulle bli dagens andre seilas, men ble dessverre dømt over streken med Z-flagget oppe i det andre forsøket på å starte. Selv om laget vant den tredje seilasen, holdt laget en straff på 20% plasseringspoeng tillegg og det offisielle resultatet ble derfor 17. I den tredje seilasen falt håpet om en topp ti plassering langt på vei bort, for med en 16.plass i dagens siste seilas er det litt for langt opp på resultatlistene til de øverste ti.

Selv om det ikke helt har gått de norske båtenes vei i dag blir det spennende å følge Baghdad og Storm Capital Racing Team. Vi er tilbake med oppdatering etter endt mesterskap i morgen!

Full resultatliste finner du her…

Video fra gårsdagens seilaser finner du her: