Team Normar gjorde som de skulle og forsvarte seieren fra i fjor. Dermed har laget vist at de er kongene av Moss. Felicia IV og Xanthippe starter høst-sesongen slik de slapp før sommeren: Med seier i henholdsvis liten og stor klasse. Rormennene Eirik Brekke og Jan Henrik Bryde har derfor god grunn til å glise, selv om smilet nok er størst hos Jørn-Erik Ruud på Team Normar.

Det har vært strålende vær i Moss hele helgen, med strålende sol og frisk vind. Lørdagen var den som bød på de største utfordringene, med vind opp mot 25 knop. Søndagen fortsatte med noe snillere forhold, men været holdt seg på topp.

Team Normar overbeviser på hjemmlige farvann og viste alle de andre båtene hvem som var kongene av Moss. Laget viste god seiling gjennom hele helgen og leverte resultater helt i toppen hele veien. Med unntak av en 14. plass som ble strøket, presterte laget ikke dårligere enn topp 4 plasseringer.

Årets resultater var noe spesielle, ettersom Xanthippe vant den store klassen forran Team Normar. Xanthippe hadde imidlertid noen mindre båter forran seg i en av seilasene og overall-vinneren var dermed ikke klassevinner i sin klasse… Rormann på Xanthippe Jan Erik Bryde må allikevel si seg godt fornøyd med klasseseieren, der sterke konkurrenter som har vunnet mye prestisjefult den siste tiden er henvist til lavere plasseringer på listen.

Felicia IV med Eirik Brekke ved roret gjenntok også bragden fra Hankø Race Week og viste at laget blir å regne med sammenlagt i årets ORC-ranking. Med seier i Moss viser laget også at de takler de fleste forhold og at laget kan seile seg opp etter en lunken start. Med noe variable resultater på lørdagen, klinket laget til med bare førsteplasser på søndagen. Team Xtreme som ledes av Erik Kristiansen,formann i Bundefjorden Seilforening, ledet den lille ORC-klassen etter lørdag, men snublet litt på lørdagen og mistet dermed topp-plasseringen.

Kong Harald og resten av mannskapet på Fram XVI hadde vunnet alt de stilte opp på i norden etter at båten ble bygget om til IRC-regelen. Båten har blant annet prestert bra i Moss Raymarine Race, vunnet Gotland Rundt, Skagen Race, Færderseilasen og Big Boat Challenge. Denne helgen med Moss Raymarine Race skulle imidlertid bli det som satte kjepper i hjulene på kongens menn sin seiersrekke og er henvist til 3.plassen overall.

Ludvig Daae med Ille Morro tok 4.plassen Overall, med Felicia IV hakk i hel og deretter finner vi Aasmund Drolsum på 6.plass med Team Magic.

Camilla, som er Ole Martin Vordal sin Cookson 50, som man oftest ser i kamp med Fram XVI klarte ikke hevde seg i Moss. Med Dag Usterud på roret klarte ikke båten mer enn en 7.plass i sammendraget, noe mannskapet i lys av resultater tidligere denne sesongen nok ikke er helt happy med.

Denne helgens arrangement har nok en gang vært et strålende arrangement og at ikke flere stiller opp på det som lett kan omtales som et av årets høydepunkter er merkelig. Årets Moss Raymarine Race kunne i tillegg til bra seiling by på skikkelig fest med Boney M og bra stemning på brygga. Om man er i tvil om man skal stille til neste år, viste årets arrangement at det ikke burde være noen grunn til å lure: Det bare å ta turen til Moss når Raymarine Race arrangeres til neste år!

Full resultatliste fra ORC-klassen under årets Moss Raymarine Race finner du her!