I det som er den siste regattaen for Americas Cup version 5 klassen og muligens også den siste inntreden for Louis Vuitton som hovedsponsor i forbindelse med Americas Cup er det BMW Oracle, Mascalzone Latino, All4One og Emirates Team New Zealand som avanserer til semifinalene.

Nasjonene som representeres i semifinalene er USA, New Zealand, Italia og Frankrike og et av disse landene vil kunne trone seg som det siste landet med en seier i Americas Cup Version 5 båtene. De siste plassene ble avgjort i dag da Synergy Russian Sailing Team og Svenske Artemis Racing måtte takke for seg og se resten av konkurransen fra Dubai sine strender.

BMW Oracle Racing og Emirates Team New Zealand, holder de to øverste plassene på resultatlisten etter ti dager med Round Robin og begge har styrket posisjonene sine de siste dagene. Særlig James Spithill og BMW Oracle har imponert sålangt i regattaen og vunnet mer eller mindre alle matchene sine. Forsvareren av Americas Cup viser dermed også at de ikke er helt ueffne i tradisjonell enskrogseiling. Emirates Team New Zealand nektet på sin side Synergy en plass i semifinalen, noe som står i sterk kontrast til andreplassen det Russiske laget sikret seg i Louis Vuitton Trophy som ble seilt utenfor La Maddalena i mai.

Den franske / tyske båten All4One eliminerte idag Artemis Racing fra konkurransen og sikret seg dermed en plass i semi-finalen. Det smaker nok ekstra godt for laget som ikke har fått full uttelling for seilingen sin ved tidligere Louis Vuitton Trophy-regattaene. De må allikevel heve seg et par hakk om det skal være håp om finale, for med BMW Oracle eller Emirates Team New Zealand som motstander i semi-finalen er det fortsatt mye som skal til for å nå finalen.

I morgen er det hviledag for mannskapene og tid for vedlikehold av båtene som har vært brukt hardt de siste dagene. På torsdag, vil lagene konkurrere i en serie med gode gammeldagse fleet race før semi-finaler og finaler seiles på fredag og lørdag.