Denne helgen har Norges skarpeste shorthanded-seilere kjempet om seieren i Watski Skagerak Twostar og ingen ringere enn lederen av klasseklubben, Simen Løvgen og makker Fredrik Brandt-Rasmussen stakk av med seieren overall. Watski Skagerak Twostar har vært preget av mye vind og for mange også sjøsyke… Seilmagasinet gjorde flere intervjuer og de kan du se her!

Watski Skagerak Twostar står frems om en av klassikerne for Shorthanded-seiling i Skandinavia og er et must for mange av de ivrigste i norsk seiling. Årets Skagerak TwoStar var delt inn i to løp, et som fulgte kysten tur-retur Hankø – Arendal, samt et løp som gav en runde rundt Skagerak i form av en bane som gikk Hankø – Arendal – Brofjorden – Sydostgrunnen – Hankø. Mange av seilerne på Hav-banen har uttrykt at helgens seilaser har vært tøffe og absolutt tært på krefter, psyke og motivasjon. De fleste syntes imidlertid ganske klare på at det var morro, når de først var kommet i mål…

Simen Løvgren og makker Fredrik Brandt-Rasmussen i Optimila, trakk det lengste strået i årets Twostar og kan endelig krone seg med overall-serien. Optimila gjorde det også sterkt i fjor, men klarte ikke å komme seg helt til topps så overall-seieren denne gangen smakte nok ekstra godt. Løvgren og Rasmussen Optimilia, en Sunfast 3200, rundt banen på 36 timer 38 minutter og 30 sekunder, noe som gav en korrigert tid på 46 timer, 10 minutter og 7 sekunder. Med 45 minutter ned til andreplassen kan seieren også sies å være komfortabel. 

Andreplassen i hav-klassen ble kapret av Ludvig Dae og Christin Larsen i Ille Morro, som seilte seg inn til en korrigert tid på 46 timer, 52 minutter og 9 sekunder. Dae slet med sjøsyke på store deler av årets seilas, men ble tydeligvis ikke satt mer tilbake enn at paret klarte å holde farten i båten oppe, for Dae vant også klassen for LYS 1,31-1,36.

Tredjeplassen i Hav-klassen gikk til den svenske båten Chamsin, en X-382 som ble seilt av Peter Dahlsten og Peter Pilups.

I Kyst-klassen var det Hans Thomas Gaarder og Tore Holte som vant med sin Dufor 34, Blaa. Andreplassen gikk til Svein Arild Nilsen og Torleif Sørlie i X-332 Exita, mens Jostein Bogen og Bjørn Hansen tok tredjeplassen i en Impala 31 ved navn Sinbad.

En av de kanskje mest bemerkelsesverdige prestasjonene fra årets Watski Skagerak TwoStar var Kristin Songe Møller som seilte sin båt Kristin – For Fulle Seil, alene rundt banen, med faren kun som sikkerhet ombord. Songe Møller sikret seg på egenhånd en tredjeplass i klasse Lys 1,25-1,30, med flere sterke navn bak seg på listen, der begge seilerne i båten var aktive!

Full resultatliste finner du her…