10. plass i klassen for Class 40-båtene var ikke fullt så godt som kaptein Rune Aasberg og mannskapet ombord i Solo hadde håpet på. Fastnet Race har nok allikevel vært en meget verdifull erfaring for Aasberg og makker Simen Løvgren, som delvis har benyttet turen rundt Fastnet Rock som forberedelser i Transat Jacques Vabres som starter i oktober…

NORchallenge, som for anledning Fastnet Race har bestått av Rune Aasberg, Simen Løvgren, Trym Osborg, Kjell Inge Heiberg, Bruce Mckay og Halvor Borse, gikk i natt klokka 0350 over mållinjen. Regattaen er en av de mest kjente i verden og har fremstått som en skikkelig utfordring for mannskapene som startet. Flere båter måtte bryte av forskjellige grunner, blant disse var mastebrekk, sprekker i skrog og tap av kjøl. Det har med andre ord vært nok av dramatikk i regattaen.

Årets regatta har forøvrig vært preget av å være den raskeste gjennom tidene, med rekorder i både flerskrog og enskorgsklassene. Banque Populaire 5 tok rekorden for flerskrog, mens Volvo Ocean Race-laget Abu Dhabi med sin båt Azzam.

NORChallenge er navnet på prosjektet Rune Aasberg og Simen Løvgren nå har startet, først mot Transat Jacques Vabre og senere men kanskje vikitigere er målet på sikt deltagelse i Barcelona World Race i klassen IMOCA 60…

hjemmesiden har laget oppdatert gjennom store deler av regattaen og her er hva de skriver etter målgang:

Solo passerte målstreken kl. “03.50” UK tid natt etter en seilas over 607 nm. Slitne og fornøyde kom alle frem til Plymouth. Dagen og natten ble preget av kryssing opp mot en nordøstlig bris frem til Plymouth. Og en kamp mot konkurrenten Zu Hang. Allerede før Lands End møtte Solo og Zu Hang hverandre. Fra derfra og frem til mål i 60 nm sloss de to. Zu Hang hadde lederposisjonen og hver gang mnannskapet på Solo slo fulgte Zu Hang opp. I mål skilte det kun et par hundre meter mellom de to. Etter rundt 100 timers seilas ble Solo slått med noe over 2 timer av vinnerbåten. Og blant de 6 første båtene skilte det bare 17 minutter. Været var overskyet og vinden holdt seg stabil gjennom hele natten.

– Vi er svært fornøyd med å ha gjennomført denne krevende regattaen uten at noen eller noe er skadet. Selv om vi ikke er fornøyd med 10 plassen, sier skipper Rune Aasberg.
– Vi ser at vi har mye vi kan forbedre til neste seilas. Dette har vært en svært god læring for oss. Simen og jeg har lært hverandre bedre å kjenne og vi kjenner at vi kan gjøre hverandre og båten bedre til neste store regatta, Transat Jacques Vabre i oktober.

– Dette var en utrolig spennende opplevelse, sier en sliten og fornøyd debutant Halvor Borse.
– Det å være med i et team og seile så langt gjør noe med en. Vi er så veldig avhengig av hverandre. Gjør jeg en feil med mine oppgaver ombord for det konsekvenser for de andre. På den måten kan dette sammenlignes med næringslivet. Vi er avhengig av hverandre og avhengig av de andres løsninger på deres oppgaver.