Denne helgen samles norges beste storbåtseilere til dyst ytterst i Oslofjorden for å kjempe om Norgesmestertittelen i ORC. 21 båter har meldt sin ankomst til Tønsberg Seilforening, som for andre året på rad står som arrangør. Ikke mindre enn 5 X-41 stiller til start og skaper dermed en liten regatta i regattaen.

Denne helgen inviterer Tønsberg Seilforening for andre året på rad til NM for ORC og 21 båter har funnet veien til start. Mens vinden herjet med båtene i fjorårets seilas ser det ut som værgudene er noe snillere i år, rent vindmessig. morgendagen ser ganske brukbar ut, mens man kan pakke regntøyet til søndagen, som ser ut til å bli meget fuktig: Det er meldt opptil 40 mm regn i løpet av døgnet…

Ludvig Daae stiller med sin Ille Morro, for å forsvare NM-gullet fra i fjor. Slik det ser ut nå skal Ille Morro få mer enn nok å henge finngrene i for mange vasse konkurenter tar turen til Tønsberg i helgen. De hardeste konkurentene blir nok båter som Xanthippe med Jan Henrik Bryde, Xeffect med Thomas Oksmo, SailLogic med brødrene Hedemark, Felicia IV med Eirik Brekke og Wolfpack med NORC-formann Thomas Nilsson. Særlig Wolfpack har vist seg å være en hard nøtt å knekke tidligere, når det beste mannskapet stiller. En annen båt som har gitt gass i år er Team Magic, med blant annet Cowes Week tilbakelagt denne sesongen. Magic, en King40, har som Landmark 43 vist seg som et noe bedre våpen under IRC-regelen, men seiler man plettfritt skal det være mulig å hevde seg i IRC også.

Sist men ikke minst skal det bli spennende å følge brødrene Kristiansen som har lagt ut båten for salg og ønsker å trappe ned sin satsing med sitt Team Extreme. Jarle og Erik Kristiansen hadde fortjent en god plassering under årets NM, som etter alt å dømme blir lagets siste Norgesmesterskap sammen.

Full deltakerliste for årets NM for ORC finner du her…