Det var mange som var spente på hva som ville skje med Farr 30 -klassen, etter at den forsvant ut av Tour de France a voile. En liten stund så det ut sm klassen var i ferd med å dø, men nå blomstrer klassen så til de grader i Skandinavia. Allerede nå er det påmeldt over 20 båter.

 

Farr 30-klassene er en av de frekkeste entype-klassene og kan benyttes til havseiling, noe som gjør båttypen til den desidert kuleste i sin størrelsesorden. Etter klassens store vekst i Skandinavia kommer VM nå til Båstad i Sverige. Med 21 båter påmeldt til VM per i dag er det liten tvil om hvor man finner den tøffeste seilingen 31. juli til 5. august.

Av båtene som er påmeldt finner vi to norske, nemlig Team Timeout fra Tromsø Seilforening med skipper Tommy Hågensen og Day One fra Bærum Seilforening, med skipper Peter Keller. I tillegg har Team Wolfpack tenkt på en mulig deltakelse, trolig i lånt båt, uten at dette har matrialisert seg foreløpig.

Listen over foreløpige påmeldte domineres selvsagt av Sverige, som per nå har 13 båter. I tilllegg er det båter fra Tyskland, Australia, Italia, USA og Russland på deltakerlisten som forøvrig begynner å se veldig pen ut.

Med en sterk entype-klasse som evner å samle store felt i Skandinavia, samtidig som båten kan benyttes i havseiling, ligger alt til rette for at vi vil se en fortsatt pen vekst i klassen den kommende tiden. Det er nok heller ingen grunn til å bli overrasket om vi skulle se flere båter i Sverige og Norge frem mot mesterskapet. Med mye eldre brukte båter tilgjengelige på markedet, burde klassen stå høyt på listen over alternativer.

Går du med planer om båtkjøp den kommende tiden er det liten tvil om hva man burde gjøre: Farr 30 burde være et enkelt valg.

Vil du lese mer om VM, samt ta en titt på deltakerlisten kan du sjekke ut Sailing Båstad sine hjemmesider…

Den skandinaviske klasse-siden finner du på farr30.se