Foto: Yann Riou/Groupama Sailing Team/ Volvo Ocean Race

Mastebrekket til Groupama ser ut til å ha blitt kostbart. Mye tyder på at laget ikke har fått riggen i riktig trim og sliter med å holde farten til de andre båten. Resten av feltet er nå i passaten og dermed blør den franske båten enda flere mil til de andre båtene. Puem leder an på ferden nordover. Se siste video-oppdatering.

Ikke bare mistet den franske båten Groupama ledelsen på den 5. etappen til Itajai når de knakk masten, men mye tyder nå på at de ikke har fått satt opp riggen skikkelig og dermed sliter med farten. Å måle fart mot de andre båtene har ikke vært morsomt for franskmennene som er i et helt annet slag enn vi har sett de tidligere. Groupama ligger nå på halen av fletet, mens de andre båtene har kommet inn i passaten.

Groupama er ikke den første båten som sliter med fartsunderskudd etter å ha fått ny rigg på båten. De samme tendensene var å se på Sanya etter riggbyttet under den 2. etappen og på Puma som ikke var skikkelig i støtet før på den 3. etappen, etter å ha knukket riggen på vei til Cape Town. Abu Dhabi så heller ikke ut til å være i skikkelig slag etter at de knakk masten bare timer ut i Volvo Ocean Race og måtte sendes på lasteskip til Cape Town.