20120406-133748.jpg

Dramaet i Volvo Ocean Race vil ingen ende ta. Lederen Puma Ocean Racing stanger mot lettere vind i front, mens Telefonica har tjent stort på å komme i bedre vind bakfra. 1,6 mil skiller de to første båtene, med bare timer igjen av etappen.

Det som er i ferd med å skje i Volvo Ocean Race kan nesten ikke karakteriseres som annet enn røveri. Telefonica, som lå nesten 500 nautiske mil bak lederduoen Puma og Groupama har tatt inn så og si hele forspranget. Sammenlagtlederen har spist jevnt og trutt og med Groupamas mastebrudd var det bare Puma som skiller spaniolene fra nok en etappeseier. Ledelsen har hele tiden sett for stor ut til å kunne hentes inn, men de siste timene har det utenkelige skjedd: Telefonica har hentet inn hele forspranget!

Den 5. etappen er nå inne i den avgjørende fasen, med omlag 60 nautiske mil igjen og kun en ting er sikkert: Alt kan skje…

Mediamann Amory Ross beskriver stemningen ombord i Puma som meget anspent, med nervene utenpå mannskapet. “Vi gjør vårt absolutt bete, men det er veldig bekymrende å se båten bak spise il for mil i det tempoet de har gjort til nå. Hver eneste posisjonsrapport spiser Telefonica litt for mye. Samtidig som frustrasjonen er enorm, ligger det også noe litt beroligende i maktesløsheten; det eneste vi kan gjøre er å holde fokus på oss selv…”

Den estimerte ankomsten er rundt klokken 8 i kveld, og da kan det med sikkerhet sies at det kommer til å komme et meget fornøyd og et ganske mye mindre fornøyd mannskap i land.

Hvem vinneren av etappen blir til slutt, er vanskelig å si, men slik det ser ut nå, er Telefonica i støtet. Med frustrasjonsnivået man kan se for seg på Puma er det vanskelig å holde hodet kaldt.

Duellen frem mot Itajai blir ekstremt spennende og du kan følge den utover ettermiddagen her: http://www.volvooceanrace.com/en/racetracker/rdc.html