20120407-154541.jpg

Puma klarte med nød og neppe å kjempeav Telefonica som nesten klarte å gjøre det umulige. Innhentingen Telefonica gjorde av Puma er muligens den mest spektakulære i regattaens historie, men Puma klarte akutat å holde lenge nok unna.

Ken Read og mannskapet på Puma klarte akurat å holde unna for sammenlagtlederen Telefonica, som kom hakk i hel på Puma over målstreken i Itajai. Telefonica har stått for en spektakulær opphenting av Puma sitt forsprang, som ved passering av Kapp Horn bestod av over 400 nautiske mil. Det tilsvarer distansen man seiler tur-retur I Shetland Race. De siste timene bestod av en knallhard kamp, der Telefonica klarte å redusere forspranget til Puma, til under en nautisk mil.

Puma klarte imidlertid akurat å holde stand og krysset mållinjen 19:09:51 UTC i går kveld, bare 12 minutter foran den spanske båten. Begge båtene bøe møtt av et stort antall tilskuerbåter, og tusenvis av fans som hadde linet seg opp i havnen. I følge Volvo Ocean Race var dt over 30.000 personer innom Race Village i går, noe som er ny rekord i regattaens historie…

Utrolig var det første skipper Ken Read utbrøt når han satte føttene i land. frustrasjonen vr til å føle på under de siste rapportene fra båten og mannskapet var ekstremt redde for å få glipp av etappeseieren på oppløpet. Det hadde nesten vært for urettferdig om Telefonica hadde klart å snike seg forbi og på mange måter var Det absolutt fortjent at det var Puma som stakk av med seieren. Mar Mostro, som båten heter, var den eneste som fullførte etappen non stop. Ken Read var også overvelmet av velkomsten til Brasil: “Vi har aldri sett makan til velkomst”, var responsen fra Read, til oppmøtet på kaien.

Puma innkasserer 30 poeng for førsteplassen, og ender demed på 113 poeng, 34 poeng bak lederen Team Telefonica. Groupama som nå er på vei fra Uruguay under nødrigg vil redusere Telefonicas forsprang til 20 poeng om de kommer til mål som 3. båt.