Shetland Race, Norges tøffeste havseilas, nærmer seg med stormskritt og flere spennende båter er å se på startstreken. Ekstra spennende skal det bli å se duellen mellom de to Class 40’ene.

Etter det kappseiling.no kan erindre blir årets Shetland Race den første duellen mellom to Class 40’er og det skal bli spennende å følge duellen over Nordsjøen, selv om en båt starter i doublehanded-klassen, mens den andre skal seile med fullt crew. Rune Aasberg setter så vidt foten i land etter Watski Skagerak TwoStar for å få med seg Shetland Race. Det samme gjør Jan Helge Furnesvik, som begynner å få fart på sin Pogo 40-satsing og tar opp duellen med Aasberg.

Her er pressemeldingen vi har mottatt fra Fjordsailing Shetland Race:

Det er en noen shorthandedskippere som har det mer travelt enn andre år. Både Rune Aasberg i Solo og Jan Helge Furnesvik i Astragale stikker rett fra målgang i Watski Skagerak TwoStar for å seile FjordSailing Shetland Race.

Rune Aasberg har noe å forsvare i FjordSailing Shetland Race. I 2009 tok han over all seieren sammen med Hans Jørgen Bauck jr. I 2010 traff han Shetland-seilerne i Lerwick da han seilte og vant Round Ireland and Britain Race. Nå er han tilbake på startlinjen i Nordsjøklassikeren som starter 20. juni.

Aasberg får ikke med seg sin vanlige makker Simen Løvgren denne gangen siden Løvgren har andre forpliktelser den helgen. I stede har han med seg Lars Petter Karlsen som for tiden er ranket som Norges nest beste shorthandedseiler.

De to skal kjempe mot et veldig kompetitivt doublehanded felt. Jørund Fjøsne som leder shorthanded rankingen foran Karlsen, stiller med sin Storm, en Elan 37, Leslie Irvine med sin VQ 32 kommer med en god plassering i Seilmakeren Doublehanded som oppvarming, Shetland veteranen Harald Matland med sin X-332 og Anne Raangs med sin X-99.

Aasberg har også lyst til å slå fjorårets fartsrekord Lerwick Bergen som Wolfpack, TP52 med Thomas Nilsson som skipper, satt på tiden 17 timer 27 minutter 3 sekunder.

– Hvis værforholdene slår inn er det absolutt mulig å forbedre den rekorden. Det hadde vært moro, sier Aasberg. Han skal få kamp av Jan Helge Furnesvik i Class 40en Astragale. Furnesvik kommer ikke til å seile i shorthanded klassen, men stiller med fullt mannskap på årets FjordSailing Shetland Race.

Mer om Shetland Race finner du på www.shetland-race.no