Maserati har nå passert Mari Chas rekordsettende tempo og har passert New Foundland. Nå venter en våt og vild tur over nord-atlanteren.

Helt siden Maserati passerte fyret Ambrose Light utenfor New York, har de ligget bak rekordskjemaet til rekordholderen Mari Cha IV. Giovanni Soldini og hans menn ombord i Maserati ser imidlertid ut til å ha giret om og har nå virkelig satt opp marsfarten. Iløpet av de siste døgnet har de avansert i forhold til Mari Cha og ligger nå foran rekordholderens progresjon på tilsvarende tid i deres rekordforsøk. Maserati ligger nå 184 nautiske mil foran skjemaet og det begynner med andre ord å se lovende ut.

Maserati har nå passert New Foundland og gjør 22 knop østover i 25 knops sydlig vind. I tillegg befinner Maseratiseg i en posisjon der det etter værmeldingen ser ut til å kunne bli riktig så gode forhold de neste dagene og timene, med et lavtrykk over Canada og et høytrykk litt lenger søri Atlanterhavet. Dette vil få vinden til å akselerere.

Siste stemningsrapport fra båten ser positiv ut og strategien som er lagt er å holde seg i sør, så man kan hekte seg på værsystemet og holde høyest mulig fart østover. Det vil gi en lettere ferd nordover på sikt, og samtidig kan det bidra til at båten slipper å blande seg med isfjellene som ligger å lurer så langt sør som 40 grader nord.

Ser man på de siste værmeldingene ser det ut til at Maserati er godt plassert, samtidig som været ikke ser ut til å svikte i dagene som kommer. Posisjonen til værsystemene som gir den potensielle rekordvinden vil bevege seg slik at Maserati slipper å seile store omveier på vei mot Lizard Point og forhindrer ikke en overfart i nærheten av storsirkelen.

Slik det ser ut nå er det fortsatt gode muligheter for at rekordforsøket kan lykkes. kappseiling.no vil følge utviklingen for Maserati de kommende dagene.