Foto: Nils Melsom Kristensen

Team Sanya er mildt sagt sultne etter å komme tilbake i Volvo Ocean Race. Nils Melsom Kristensen har vært på plass i Miami for å hjelpe Aksel Magdahl med å finne den beste ruten over Atlanterhavet. Her kan du lese siste fra Miami. Her er siste rapport fra brygga i Miami fra Nils Melsom Kristensen:

Team Sanya har akkurat forlatt brygga.

Båten er i bedre stand enn noen gang, og mannskapet er meget godt forberedt. Turen over Atlanteren ser ut til å ta rundt 12 dager, 11 hvis vi er
heldige, og worst case 14. De første to døgn blir kritiske ettersom båtene må gjennom et område med flere lavtrykk, blant annet den tropiske stormen “Alberto”.

Modellene viser at Alberto vil trekke mot nordøst.

Etter alt å dømme vil de seile nordover i Golfstrømmen ut av Miami, men når de møter nordavinden rundt midnatt lokal tid her, så vil de slå over på BB halser, og begynne å seile østover ut av strømmen, og vente på vind som sakte vil romme.

Strømkart viser hvordan Gulf-strømmen går langs kysten av USA.

Akkurat nå er det lite vind fra Ø-NØ, men vi tracker flere squalls, og
venter på at sjøbrisen skal sette inn.

Siste satelittbilde fra Miami. Viser skyer med nedbør og muligheter for vind.

Krysser fingrene, vi har hvertfall en god plan, så må gutta bare sette
den ut i live:)

Atlanterhavsetappen kommer etter alle mål til å bli ekstremt spennende, spesielt med sammenlagtresultatene som bakteppe. Kappeiling.no krysser fingrene for Team Sanya!