Foto: Team Lodestar

De norske OL-håpene Eivind Melleby og Petter Mørland Pedersen i Team Lodestar, oppkaller OL-båten etter Alexander Dale Oen. Den nye båten får navnet Alex. De norske Star-gutta befinner seg i øyeblikket i Hyeres, der de seiler VM for Star. 

Team Lodestar ble gjennom trening på norsk toppidretts-senter kjent med Alexander Dale Oen og mottok som alle oss andre beskjeden om at en av Norges beste svømmere gjennom tidene omkom på treningsleir. Nå hedrer Team Lodestar Alexander Dale Oen, ved å kalle opp båten etter det som var Norges størst OL-håp. Dette skriver det skriver Team Lodestar på sine hjemmesider i dag:

Since we got the brand new boat some months ago, we have struggled to find a suitable name. In maritime history, having a nameless boat is supposed to bring bad luck, so we decided to name it before the Worlds. What could be better than name it after our Norwegian swimmer Alexander Dale Oen, the fastest man in the water, who tragically passed away a few days ago.

Boat name: Alex

We will miss him in the upcoming Olympics.

Lodestar er for tiden i Hyeres der de startet VM i Star i dag. Duoen, som fremstår som et av Norges største medaljehåp til OL har startet mesterskapet litt skuffende og ligger på en 15. plass etter første seilas.