Foto: Hurum Seilforening

Hurum Golden ble seilt i fantastiske forhold utenfor Filtvet på lørdag. Værmeldingene holdt hva de hadde lovet, og rekordmange 34 båter stilte til start.

Her er pressemelding fra Hurum Golden og Villa Malla Cup:

Hurum Golden seiles på et kompakt område mellom Hurum og Son. Båtene er inne og runder utenfor Villa Malla på Filtvet flere ganger under regattaen og de mange korte strekkene byr på morsomme utfordringer for seilerne.

Med vind opp mot 20 knop gikk det raskt på den 24 nm lange banen. Aller raskest var Wildcard, en 44 fots J/V med Ole Aabel som skipper. De var i mål på tre og en halv time og vant også sin klasse på omregnet tid.

I den lille lysklassen var det Hurum Seilforenings Daniel Ingebretsen som vant med båten Aphroman, en Aphrodite 101.

Det var også et solid felt som stilte i shorthandedklassen, og aller raskest var Aasmund Drolsum i hans King 40, Magic. Drolsum seilte sammen med Jørgen Mørk og det var første gang Magic ble seilt shorthanded i regattasammenheng.

Hurumseilerne vant alle klassene i Villa Malla Cup
Hurum Golden var også siste regatta i Villa Malla Cup. Med den gode deltagelsen i Hurumn Golden, har i alt 59 båter deltatt i en eller flere av de fem regattaene som utgjør Villa Malla Cup.

I klassen lys 1,21 og større var det Flying Scotsman, en First 45 med Colin Campbell som skipper, som vant. Den lille lysklassen ble vunnet av Ran, en Comfort 30 med Yngve Lønmo til rors. Shorthandedklassen ble vunnet av KjetilTørseth i Framtia, en Arcona 400. Alle klassevinnerne er fra Hurum Seilforening.

– Hurum Golden satte et perfekt punktum for Villa Malla Cup med rekordmange båter på startstreken og et fullsatt Villa Malla på kvelden. Filtvet havn var fylt til randen av seilbåter og vi må bare få takke alle de entusiastiske seilerne som gjorde dette til en fantastisk dag, sier en svært fornøyd leder av Hurum Seilforening, Colin Campbell.

Med offensiv satsing fra starten av 2012-sesongen har Villa Malla Cup vokst regatta for regatta. Utrolig artig å se at målrettet innsats lykkes! Det er bare å begynne å glede seg til 2013….