Foto: Richard Gladwell – sail-world.com


Det er alltid noen som avviker litt fra de andre i jakten på marginene i America’s Cup og Emirates Team New Zealand ser ut til å ha gjort det mest radikale valget så langt.. Mens de øvrige lagene har gått for konvensjonelle grindere ser det ut som ETNZ har valgt sykler for å generere kraften som trengs for å manøvrere AC50’ene rundt banen. Sail-World har kommet med bilder fra den første turen på vannet for ETNZ.

Det er ikke første gang det benyttes sykler i America’s Cup – løsningen ble også benyttet for det svenske prosjektet “Sverige”. Den gang ble ikke syklene en umiddelbar suksess med krengingen på båtene, men i AC50’er uten krenging kan det kanskje være en annen sak? 

Får man en ok sittestilling er det liten tvil om at kan yte mer kraft med de store muskelgruppene i bena enn det man klarer med armer og overkropp. Nettopp kraftforsyningen har vært et viktig tema for hva som kan skape overtak i neste America’s Cup.  Ser vi konturene av en gamechanger for America’s Cup som vi gjorde i forrige runde med foilene? 

Det begynner i alle fall utvilsomt å dra seg til med litt over 3 måneder igjen til seilingen starter!