sira

PS – det er ikke dette bildet som males, motivet er en overraskelse.

I anledning Kong Harald sin 80-årsdag i morgen er det nå satt i gang et initiativ der alle seilere får muligheten å vise at vi setter pris på Seilerkongen. Ida Mansaker og Christian von Trepka har fått med seg NSF og KNS i prosjektet, der det legges opp til et spleiselag hvor alle som ønsker å bidra til en oppmerksomhet for det kongen har betydd for seilsporten som deltager, konkurrent og forbilde kan gi.

Ryktene sier at kongen setter pris på prosjektet og ved forespørsel til Slottet viser det seg at det ikke finnes noe maleri av Sira verken med Kong Olav eller Kong Harald til rors. Med dette som bakgrunn blir det jo en spesielt flott gave!

VIPPS, så er du med!

Seilergaven til Seilerkongen!

 

I forbindelse med Kong Haralds V’s 80-årsdag i 2017 vil det bli startet en innsamling til en Seilergave fra alle seilere i Norge til Seilerkongen. Gaven vil bli overrekt HM Kong Harald under 8m VM på Hankø i august 2017, der Kongen selv skal delta med sin Sira

 

Gaven er ment som en stort takk for Kong Haralds fantastiske innsats for norsk seilsport gjennom mange år. Både som seiler, tillitsvalgt og ikke minst inspirasjon og forbilde for flere generasjoner.

 

Seilergaven er et fantastisk maleri som i disse dager ferdigstilles av den kjente svenske marinemaleren Niklas Amundson. Han er kjent for sine fantastiske maritime malerier og har bl.a malt for Volvo Ocean Race og for Yacht Club de Monaco.

 

Motivet er av 8 mR Sira i en regattasituasjon med andre 8-metere og vil bli avduket ifm overrekkelsen på Hankø i august 2017. Sira ble bygget av Johan Anker i 1937 for Kong Olav og senere seilt av Kong Harald og er et ikon blant de klassiske 8-metrene. Sira representerer historien til 2 seileglade konger og har nå for første gang blitt malt i et kunstverk.

 

Kong Harald har seilt aktivt og representert seilsporten i og utenfor Norge gjennom hele sitt liv. Hele 3 ganger kvalifiserte han seg for deltagelse i de olympiske leker. Mange av oss har hatt den glede å seile mot han, med han, eller vi har fulgt hans liv som seiler.

 

Seilergaven er ment som vår felles takk til en fantastisk Seilerkonge.

 

I samarbeid med Norges Seilforbund og KNS har Ida Mansaker og Christian von Trepka tatt initiativ til prosjektet « Seilergaven til Seilerkongen» Prosjektet skal samle inn penger fra alle seilere som ønsker å gi et bidrag til Seilergaven, alle bidragsytere vil få navnet sitt på maleriets bakside.

 

Parallelt med innsamlingen til maleriet vil det settes av penger til et Seilerstipend for 2017, som vil bli gitt til Norges Mest Fremgangsrike Seiler i 2017. Dette stipendet vil bli delt ut under Mestrenes Mester i oktober 2017.

KNS administrerer spleiselaget og bidrag kan overføres til VIPPS nr 11646 – KNS seilsportsenter Ulabrand (Vipps nr brukes eksklusivt til spleiselaget – så betaling kan gjøres uten melding.)

Det vil bli gjennomført en VIPPS-kampanje via Facebook frem til oktober 2017 der alle unge og gamle seilere oppfordres til å gi et bidrag, stort eller lite.

Kontaktperson:

Christian von Trepka, tlf 922 40 672, christian.von.trepka@chg-meridian.com

 

Et eksempel på bilde malt av Niklas Amundson:

marigold-classic-week-0079-1360x899