Hankø Race Week har alltid vært en av de viktigste regattaene i Norge, men har de siste årene slitt litt med å trekke utenlandske seilere. Nå går Grundig inn som tittelsponsor og det kan kanskje bidra med litt mer fart i sakene? 

Med Nordisk Mesterdkap i J/70 og Drake ser det ut som det i alle fall ligger an til godt trykk i år…

− Vil gjøre Hankø viktigst i Norden

 

Kongelig norsk seilforening ønsker velkommen til Grundig Hankø Race Week 2017, som finner sted på Hankø 28.juni- 2.juli 2017.

 

Regattaen arrangeres av Kongelig Norsk Seilforening (KNS) i samarbeid med Fredrikstad seilforening.

 

Nytt av året er at Grundig er med på laget.

 

− Det er svært gledelig at Grundig utvider sitt engasjement i seiling, og har signert en langsiktig avtale med KNS om et samarbeid rundt Hankø Race Week, sier Anders Kristensen, generalsekretær i KNS.

 

Det er en felles målsetting å øke interessen for seiling gjennom å tilrettelegge for et årlig arrangement rundt Hankø Race Week, slik at dette blir et av de viktigste seilarrangementene i Norden.

 

− Vi har et nordisk engasjement for J/70-klassen, og jeg ser tydelig positivt resultat av å være en aktiv samarbeidspartner innen seiling. Det er derfor naturlig å utvide vårt engasjement til Hankø Race Week. Vi tror KNS vil lykkes med å gjøre Hankø til et av de viktigste seilsportarrangementene i Norden, samt tiltrekke oppmerksomhet fra Europa, sier Per Kristian Ervik, administrerende direktør, Grundig Nordic.

 

Årets HRW vil dessuten være en mulighet til å seile på den samme banen der VM for 8 mR arrangeres med H.M. Kong Harald på startstreken senere i sommer.

 

Historiske tradisjoner

Den årlige seileruken på Hankø har allerede en posisjon som en av Norges mest tradisjonsrike regattaer, og er blant sommerens høydepunkter for seilerne på Østlandet. Hankø var dessuten stedet for de første offisielle regattaer i Norge, som så dagens lys i 1882.

 

Hankø er kjent for sine gode seilforhold og beliggenhet, og stedet har vært samlingspunkt for seilere fra inn- og utland i mer enn hundre år. KNS samarbeider med Hankø Yacht Club, som ble stiftet av et knippe voksne seilere fra KNS i 1954. Idylliske Hankø Yacht Club (HYC) ligger godt beskyttet mot vær og vind på innsiden av øya mot Hankøsundet, noen hundre meter fra fastlandet. På den andre siden av bukten ligger gjestehavnen og kongefamiliens sommerhus Bloksberg. Skjærgården er likevel ikke mer enn noen minutters seilas eller motorseilas fra yachtklubben.

 

Hankøs klima gjorde øya attraktiv for sommergjestene på 1900-tallet, og la grunnlaget for det som i dag er Hankø Fjordhotell og spa.

 

To nordiske mesterskap

Grundig Hankø Race Week 2017 har invitert følgende klasser til årets seileruke: 11m OD, Melges 24, Express, J/70, Drake og IOD. De nordiske mesterskapene for den populære J/70-klassen og den tradisjonsrike Drake-klassen inngår i år som en del av årets seileruke på Hankø.