Helt siden Emirates Team New Zealand sjøsatte båten de skal seile Amerrica’s Cup med har det vært enorm spenning rundt båten. Syklende grindere er til nå det største avviket i designvalg, samtidig som laget har sett veldig stabile ut i manøvre så vel som under seiling der de har frest ned havnen i Auckland. Det store spørsmålet nå er å se om båten er like rask som Artemis – som til nå har vært raskest på banen i Berumuda.

Interessen rundt lagets ankomst har vært stor og det ser ikke ut som det skorter på andre lag som ønsker å få en sniktitt på hva ETNZ har å by på. Første indikator på hvordan båten seiler kan komme til uken under den siste perioden med prøveseiling. Dette vil være Team New Zealand sin eneste mulighet til trening båt mot båt, så det vil være overraskende om laget velger å avstå.

Spenningen bygger seg før seilingen starter i kvalifikasjonsseilasene om litt over en måned…