Foto: Trond Sildnes

Foto: Trond Sildnes

Endelig var det klart for årets første Grundig Sailing Cup og med ikke mindre enn 18 lag klare for helgen var det duket for mye tett og morsom seiling utenfor Aker Brygge denne helgen. Som generalsekretær Anders Kristensen kommenterte på premieutdelingen har man kommet til en situasjon man ikke engang kunne håpe på da KNS og Grundig satte i gang med satsingen på J/70-klassen i forkant av 2017-sesongen.

Der 2016-sesongen stort sett samlet kritisk masse på 6-8 lag er man nå i ferd med å få et luksusproblem der eventene fulltegnes og lag settes på venteliste. Det er rett og slett imponerende. Det er også utrolig positivt å se at man er i ferd med å trekke kjente navn til klassen og eventene, der Eivind Astrup med Norwegian Steam og Eivind Melleby er navn de fleste som har fulgt norsk seiling de siste 20 årene kjenner til..

Aker Brygge og havnebassenget viste seg som vanlig å være en vanskelig arena å arrangere seiling på – lite vind har alltid vært en utfordring på banen, men da er det heldigvis gode tilbud på land som gjør ventingen levelig. Begge dagene under Grundig Sailing Cup ble preget av venting, men med korte baner og effektivt arrangement fikk man heldigivs gjennom nok flighter til at resultatene ble noenlunde representative for hva seilerne hadde inne.

Eivind Melleby og Siste Stein leverte ikke helt uventet bunnsolid seiling og tok med serien 2-1-1-1 en solid seier. SailLogic fortsatte langt på vei der de startet i fjor og sikret 2.plassen med serien 1-1-3-2. Sist men ikke minst var det morsomt å se det danske laget fra Sejlklubben Sundet fikk litt igjen for reisen og sikret 3.plassen. Alle tre er dermed også kvalifisert til finalehelgen av Grundig Sailing Cup som seiles på Bygdin i september.

For Team kappseiling.no må vi si oss brukbart fornøyd med helgen selv om resultatet kanskje kunne vært noe bedre. Med forholdene litt mot oss i lørdagens andre seilas mistet vi en relativt klar 4.plass da vindene døde helt hen og endte med en DNF og 7 relativt sure poeng. Fasit ble dermed en 9.plass for helgen, men vi får trøste oss med at vi med litt jevnere forhold fort hadde havnet rett utenfor pallen. Det er ikke så aller verst i helgens selskap.

Nå er det bare å sette fokus mot Grundig Sailing Cup og Nordisk Mesterskap på Hankø mot slutten av juni. Der det er ventet et sted mellom 20 og 30 båter, noe som kommer til å bli helt magisk. Team kappseiling.no stiller så klart og gjør nok et forsøk på å seile oss til en finaleplass til Bygdin i september….

Du kan lese mer om Grundig Sailing Cup her…

Plass Skipper Lag Forening R1 R2 R3 R4 Totalt
1 Eivind MELLEBY Siste Stein KNS 2 1 1 1 5
2 Didrik GODAKER SailLogic KNS 1 1 3 2 7
3 Bo SCHÜLEIN Sundetliga Sejlklubben Sundet 3 3 1 1 8
4 Frikk HOVEN Heltane CSF 1 5 2 3 11
5 Erik ARTHUR Team Pent KNS 3 3 1 4 11
6 Sinan SUMER Arcelik Sailing Team Arcelik Sailing Team 2 3 3 3 11
7 Magne KLANN View Soon Seilforening 5 1 2 5 13
8 Laurence GIBBONS Grundig KNS 2 2 6 3 13
9 Halvor FRIISK Team kappseiling.no KNS 1 7 4 2 14
10 Jørn-Erik RUUD NN Moss Seilforening 5 2 5 2 14
11 Benedicte HEIDE Drømmen KNS 4 2 4 4 14
12 Eivind ASTRUP Norwegian Steam KNS 6 7 2 1 16
13 Jørgen Stang HEFFERMEHL Rabalder KNS 4 4 5 4 17
14 Erlend MUNKEBY Watergate KNS 5 6 3 5 19
15 Weberg KNUT Team Braadypt KNS 3 6 5 5 19
16 Erik KRISTIANSEN Team Xtreme Bundefjorden 4 4 6 6 20
17 Melis SENCER Arcelik Sailing Team Arcelik Sailing Team 6 5 4 6 21
18 Morten HANSEN Team Hansen Oppegård Seilforening 7 7 6 6 26